Ilyen volt – ilyen lett

Piroska

Piroska egy nagyon kedves, vidám, egyedülálló hölgy.
Nem érezte jól magát az új lakásában. Próbálkozott, hogy barátságossá tegye, de nem túl sok sikerrel. Ő is a narancssárga , sárga, barna összeállításban bízott. Ez odáig fajult, hogy a hálószobájának nemcsak a falát, de még a mennyezetét is erős narancssárgára festette. A kegyelemdöfést a rozsda színű föggöny és padló adta meg.
Lakásvásárlás után nem sok pénz maradt. Igyekeztünk takarékoskodni.
A konyhaszekrény használhatatlan polcos végét leszedtük, így biztosítva elég helyet az étkezőnek. A térelválasztó polcot megszüntettük és helyére egy alacsony penge falat tettünk. A minta benne egy a tulaj által készített üvegfestmény. Lett helyünk és terünk. Egy tapétát átszíneztem és grafikailag sokszoroztuk a mintát. Ez került a csempére is és jól mutat a piros lámpával. A bútor mögötti fal zöld. Az étkezző helyét a krém és zöld vastag csíkok, meg a szizál szőnyeg jelöli ki.
Sokkal több fény jut be ebbe a cső alakú lakásba.
A nappali egyik fala zöld lett, a többi krém színű. A krém színű falra zöld kanapé került. Az eredeti szekrény szétszereltük és felfúrtuk a falra. Az alsó elem alu lábat kapott és új foggantyúkat. Most modernnek néz ki.
Vettünk hozzá egy Kallax tárolót, ami szintén nyír színű és egy asztallapot 4 lábbal. Kis térben a kiegészítőkkel érdemes megnyomni a színeket, ezért a piros szék, a lila lámpa.
Az egészet a vidám színes szőnyeg fogja össze. Az összes színét felhasználtuk a szobában. Díszpárnák, sötétítő függöny képében. Ezek a kép készültekor még nem voltak készen.
A hálóban az ágyat áthelyeztük és a falat átfestettük. A tapétát Piroska választotta. Jó nagyot lépet kifelé a régi komfort zónájából. Kapott egy semleges gardrób szekrényt. Nem akart több sárgás árnyalatot. Elkezdte élvezni a színek gazdagságát.
Így 80%-os állapotban is látszik milyen üde, lendületes, fiatalos, vidám lett, mint a tulajdonosa.

Fényképek

– kattints a képekre a nagyításhoz –

Vissza a galériához

Gézárt Judit lakberendezés lakberendező
2017-09-11T19:26:38+00:00