Ilyen volt – ilyen lett

Diósjenő

Ez a projekt úgy indult, hogy nézzem meg a lakást, tervezzük meg és majd egy év múlva megcsináljuk.
Még abban az évben nekikezdtünk, mert kiderült, hogy most ki tudjuk pakolni az egész lakást.
A feleség jól látta a helyzetet, ezt a felújítást nem lehetett részletekben megoldani. Inkább vártak vele, mert az igényeik miatt tényleg mindent szét kellett verni. Víz, gáz, villany szerelés, fal bontás-építés, hideg meleg burkolat csere stb… Gabi az irodáját áttette a garázsba és munka mellett, hónapokig ott dolgozva vezényelte a munkákat. Én is kijártam minden munkafázisnál és csodáltam a kitartását.
A két alaprajzon tudom elmagyarázni, mi történt.
Eredeti állapot
1.Gyerekszoba 2. Konyha + Spejz (nulla munkafelület) 3.WC 4. Fürdő (hosszú, keskeny és ráadásul mindenki csak zuhanyozik.) 5. Hálószoba (sarokban az iroda) 6. Egy hatalmas szoba ügyfél fogadásra, vendégeknek és étkezőnek.( A konyha fényévekre van tőle.)
Változások
1.Nappali lett. A folyósón lévő beépített szekrényből 1m meghagytunk a többit megszüntettük és területét a nappalihoz csatoltuk. Így az iroda nem foglalt el nagy helyet.(Megtartottuk a masszív fenyő asztalokat, csak átfestettük, hogy menjenek a többi berendezéshez. Megoldottuk az irodai tárolást is.) Laminált padlóval borítottuk a fal egy részét, mert kiderült, hogy mindenki annak támaszkodik. Van hol vendéget fogadni és a család is össze tud jönni.
2. A konyha. Miután a spejz ajtót befalaztuk, lett egy nagy L alakú konyhánk. Egy spejz szekrényt is beleépítettünk. Működő és kényelmes.
3.A WC is meg újjult.
4.A fürdőhöz csatolt spejzből lett egy nagy zuhanyfülke. Soha senki nem fürdött a kádban. A hálószobába vezető ajtót megszüntettük és a nyílásába egy keskeny polc került. Szekrényes mosdót tettünk be. Egy szekrény is befért a bejárati ajtó mögé( háztartási).
5. A háló, végre „csak” háló lett. Sok szekrénnyel, olvasó sarokkal. A komód fölé még tükör kerül.
6. A nagyszobát 3részre osztottuk. 6/a Lányszoba,saját teraszal,kihúzható vendégággyal és sok szekrénnyel. 6/b vendég szoba (1 ágy, TV, szekrény és komód – a fenyőbútorokat használtuk fel) 6/c Közlekedő folyósó.( még egy szekrény és egy tároló is elfért benne.)
Az 1.,2.,3.,4.,és a 6/c helyiségek famintájú járólapot kaptak, egyrészt a folyamatosság, másrészt a nagy igénybevétel miatt.
Még nem 100%-os, de ha elkészül szeretném rendesen is befotózni. Barátságos, színes és nagyon jól működő otthon lett belőle.

Tulajdonos véleménye

Örömmel tölt el amikor visszagondolok a veled való közös munkára. Mivel te külső szemlélőként láttad az otthonomat, felmérted az igényeket és megpróbáltál abban segíteni, hogy az adott térből és költségvetésből az a végeredmény valósuljon meg ami a legjobban megfelel az elképzeléseimnek.

Gabi

Fényképek

– kattints a képekre a nagyításhoz –

Vissza a galériához

Gézárt Judit lakberendezés lakberendező
2017-09-18T16:25:16+00:00